Mi i naš okoliš

„Održivi razvoj je razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjih generacija bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe i odaberu vlastiti način života."

(Konferencija Ujedinjenih naroda za okoliš i razvoj, Rio de Janeiro, 1992. godina)

Održivi razvoj i zaštita okoliša predstavljaju glavni stup filozofije naše grupe.

Već smo prilikom sanacije naše poslovne zgrade djelovali u skladu s održivim razvojem. Prozori s mliječnim staklima zamijenjeni su prozorima s prozirnim staklima, čime se utjecalo na stvaranje ušteda prilikom korištenja električne energije. U skladištu je poboljšana izolacija - time se štedi energija i troškovi. Kupljeni su klima uređaji najviše energetske učinkovitosti, te se prilikom nabave uređaja ne orijentiramo toliko na njegove karakteristike i sposobnosti nego na ekonomičnost u pogledu potrošnje energije.

Važno nam je da je svijest o zaštiti okoliša razvijena kod svakog pojedinačnog zaposlenika. Iz tog razloga pazimo da su uređaji nakon radnog vremena isključeni. U cijeloj poslovnoj zgradi i skladištu postoji pravilo odvajanja otpada.

I kod slanja naših paketa obračamo pažnju na održivi razvoj. Upravo smo zato, svugdje gdje je to bilo moguće, zamijenili materijal punjenja naših paketa. Danas više od 95% naših paketa sadrži biološki razgradivo punjenje biochips. 

Iz tog je razloga razumljivo da razmatramo filozofiju i način proizvodnje naših dobavljača iz perspektive održivog razvoja. Na taj način možemo za vas odabrati najbolje proizvode koji odgovaraju najvišim standardima proizvodnje. 

Sporni proizvodi odstranjeni su iz asortimana, tj. kao takvi nisu ni prihvaćeni od naše strane.